Csapatépítés baráti körben

Már évtizedes hagyománynak mondható, amikor a legjobb barátnőimmel összeülünk egy kiadós csajos estére. Persze próbáltuk már változatosabbá tenni a programot: nagy ritkán elmegyünk reggelizni vagy ebédelni, beülünk borozgatni vagy jó idő esetén kitelepülünk a szabadba piknikezni. Az alapkoncepción azonban nem tudtunk változtatni: minden találkozásnak evés-ivás a vége. Van egy közös online beszélgetésünk, ahol megvitatjuk az aktuális potenciális helyszíneket. Legtöbbször olyat választunk, ahol a többség még nem volt, vagy szimplán átmegyünk valamelyikünkhöz, hogy kényelmesebben lehessünk. Ilyenkor persze felosztjuk, hogy ki mit hozzon magával: különböző sajtok, zöldségek, mártogatós krémek, aszalt paradicsom és olajbogyó, és persze különféle vörös borok kerülnek ilyenkor az asztalra.

Egy ideje azonban más és más életszakaszban járunk mind a négyen. Állandó témáinkká vált az esküvőszervezés, a munkakeresés, az otthoni pénzügyi helyzet. Szóval szerettük volna kicsit feldobni a hangulatot, így egyetértettünk abban, hogy új közös élményeket kell ehhez szereznünk. Lényegében csapatépítő ötletek után kezdtünk el kutatni. Hiszen mi is egy csapat vagyunk, nem igaz? Az ötlet maga onnan jött, hogy az ilyen programokat általában csak meg kell találni. A programhoz mindössze egy közös időpontra van szükség – valljuk be, négy nő esetében ez önmagában nagy feladatnak minősül -, minden mást a lefoglalt program intéz. Micsoda könnyebbség a sűrű hétköznapokban!

csapatépítő ötletek

A barátnőimmel való közös pontunk mindig is a Balaton volt. Egyértelmű volt tehát, hogy balatoni csapatépítő ötletek után kell érdeklődnünk. A keresés másik fontos szempontja az volt, hogy ezúttal kicsit kalandosabb dologba vessük bele magunkat, ha már különlegesebb programra vágyunk. És akkor rátaláltunk egy nagyon vicces opcióra. A baráti körös csapatépítő alatt nem mindenki ugyanazt értette. Egyikünk viszont felvetette, hogy mi lenne akkor, ha valódi csapatépítő programon vennénk részt?! Ez azért is tette még izgalmasabbá a helyzetet, mert egy ilyen eseményen többféle játék is van magán a konkrét élményen felül. Egy koordinátor vagy tréner összefogja a csapatot, és utasításokat ad nekik az egyes feladatok elvégzésére. Nem is volt kérdés: éppen ez kellett nekünk! Idegenekkel lehet, hogy furcsa vagy épp nagyon élvezetes lett volna ilyesmiben részt venni, de így együtt a lányokkal hihetetlenül viccesen alakult az egész!

Úgy terveztük, hogy olyan, naplementés programot választunk, ami mindenképpen a vízen vagy a vízhez közel zajlik. Végül a SUP-ozás mellett döntöttünk, de rengeteg időjárásfüggő és -független lehetőség közül lehetett választani! A naplementés ötlet nem csupán az égbolt szépsége miatt volt fontos nekünk, hanem azért is, mert így megőrizhettük a saját hagyományunkat is: a programot egy nagy közös gourmet-esttel zártuk. Így volt tökéletes!

Egyébként tényleg hatalmas élménnyel gazdagodtunk, mivel a programban szereplő csapatépítő játékok valóban feldobták az amúgy is emelkedett hangulatot. Hozzá kell tennem, hogy a komfortzóna kicsit mást jelent a szárazföldön és a vízben. A csodás vezetőnknek hála azonban hamar elmúlt minden kétségünk, és teljesen el tudtunk feledkezni arról, hogy mi a komfort és mi a kihívás. Egyszerűen csak élveztük a közös programot. Ezen felbuzdulva pedig mind a négyen vittük tovább a csapatépítő ötletek szervezését a munkahelyeinkre és más baráti társaságokba is. Én sokat tanultam ezen a programon magamról, a barátnőimről és a közös dinamikánkról is.