A legújabb kedvencek

Mindenki szeret étterembe járni, hiszen nem csak az ad plusz élményt, hogy olyan ételeket ehetünk, melyeket otthon nincs időnk, türelmünk, vagy egyszerűen csak kedvünk elkészíteni, de ki is szolgálnak, ráadásul még mosogatni sem nekünk kell. Ez olyan, mintha már a mennyország lenne. Szeretek nagyon vendégül látni embereket, de annyival kényelmesebb egy éttermi összejövetel, hogy most már legtöbbször bármilyen alkalom adódik, inkább ehhez a megoldáshoz folyamodok.

A barátokkal néha el szoktunk menni új helyeket kipróbálni, hátha a régi kedvenceket kenterbe verik. Általában nem szokott ez sikerülni, de most nyílt egy nagyon jónak tűnő vegán étterem, ráadásul a kedvenc szórakozóhelyünk közelében, így elhatároztuk, hogy az egyik buli előtt közösen látogatunk oda.

Nagyon hangulatos kis hely, minden természetes alapanyagból készült, a bútorok, a lámpatestek, tényleg minden. Van egy kiülős része, amit fáklyák vesznek körbe és olyan nyugtató zene szól, hogy úgy érzi magát az ember, mintha csak valami kellemes álomban lenne. Az ételek pedig mennyeiek voltak. Van egy nagyon nehezen elkészíthető ételalapanyag, ez a szejtán, búzasikérből készített húspótló. Ez a legtöbb vegán étteremben nagyon rossz minőségű szokott lenni, mert nem fordítanak elég figyelmet a megfelelő állag elérésére. Itt viszont tényleg karácsony volt a számban tőle. Remekül ízesítették, és olyan gyönyörűen tálalták, hogy nem is akartam elhinni, hogy ez bizony tényleg húsmentes étel.

A második, talán még nagyobb meglepetést a mellékhelyiség okozta. Ott is a kötelező porcelán elemeket leszámítva minden természetes alapanyagból készült bútorral van berendezve. És ami mindennek a teteje: a kedvenc natúr kozmetikumaim szinte kivétel nélkül sorakoztak a kialakított kis szépség sarokban. A mosdónál is mind natúr szappanok, és ameddig csak a szem ellátott a tükrös szépítkező rész előtt végig szép sorjában a natúr kozmetikumok, ízléses díszítésekkel. Még jó, hogy így viszonylag korán, nem sokkal a nyitás után mentünk, mert szinte biztos vagyok abban, hogy hamarosan a kedves vendégek megtizedelik ezt a gyönyörű kínálatot. A többiek nem is nagyon értették, hogy mi tart nekem ilyen sokáig, hiszen általában menekülni szoktam a nyilvános mosdókból, de itt el tudtam volna lakni is, olyan kellemes volt a légkör. És mindent belengett a füstölők és a rózsavizek illata. Üdítő volt, hogy nem a műanyagszagú szokványos WC illatosító illat lengte be a teret, hanem egy kellemes, természetes, illat, melyet csak a natúr kozmetikumok illatának finom elegye múlt felül.

Amikor kimentem, elmeséltem a srácoknak, hogy milyen csodavilágra bukkantam a mosdóban. Nagyon nevettek, már azt hitték, hogy talán valami bajom esett, de amikor kiderült, hogy csak magába szippantott ismét a natúr kozmetikumok világa, már meg sem lepődtek semmin.

Én azt mondom, hogy aki csak teheti, látogasson el ebbe az étterembe minél hamarabb, mert ha felfedezi a nagy közönség, akkor biztos vagyok abban, hogy már korántsem tudják garantálni ezt a csodálatos környezetet. De legalább az ételek kiváló minősége reméljük azután is megmarad.