Egy étteremből vezettet az út az esztétikai fogászatra, szerencsére!

Évekkel ezelőtt ellátogattunk egy különleges étterembe a párommal. Magával ragadott a hely stílusa és az ételek minőségi elkészítése, valamint a személyzet kedves, hozzáértő munkája. De nem is ez a történet lényege, hiszen sok jó étteremben jártunk már. Az egyik pincérrel nagyon össze barátkoztunk, miközben ott voltunk. Olyannyira, hogy a férjemmel legjobb barátok lettek, és azóta is napi szinten tartják a kapcsolatot. Én is jó viszonyban lettem a feleségével, a gyerekeink egy iskolába járnak, és együtt járunk nyaralni minden évben. Érdekes dolgokat hoz az élet, nem igaz? A férjem nagyon jó ember, és nagyon jó barát is amellett, hogy odaadó férj, és szuper, gondos apuka. Azért mesélem el ezt a történetet, hogy hogyan ismertük meg a barátját, mert nagy hatással volt az életére.

Korábban nem volt sok barátja, igazából, ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor egy sem. Persze, nem azért, mert nem szerette volna, vagy nem tett érte, inkább azért, mert nagyon nagy gátlásai voltak egy apró kis esztétika probléma miatt.

Ugyanis ennek a csodálatos embernek, a férjemnek, ha lehet így fogalmazni, egyetlen hibája volt. Mégpedig az, hogy igen csak rosszak voltak a fogai. Kócosak is voltak, meg hiányosak is a sorok. Nagyon nagy lelki problémát és önbizalom hiányt okozott neki ezzel együtt élni. Mikor velem megismerkedett, akkor is hónapokig kellett győzködnöm, hogy igen is érdekel ő engem. Később sem igen tudott barátkozni és az üzleti életében is visszavetette, hogy nem volt emiatt a kicsi probléma miatt önbizalma. Sokat könyörögtem neki, hogy csináltassuk meg, de mindig kitalált valami kifogást, ami miatt ez nem történt meg. Néha arra hivatkozott, hogy inkább a gyerekekre költsük a pénzt, mert ez nagyon drága, máskor meg arra, hogy sok idő, de olyat is hallottam tőle egyszer, mikor kicsit becsípett egy kerti partin, hogy a fájdalom riasztja vissza.

Rám nem hallgatott ebben a kérdésben és nem is akartam erőltetni, mert féltem még azt hiszi, hogy nekem bajom van ezzel a helyzettel. Végül a barátja győzte meg. Az újdonsült felszolgáló barátja. Neki annyira tökéletes volt a mosolya, hogy az már valahol felháborító. Egyszer megkérdeztem, hogy hogy lehet ilyen szép a foga, és akkor elárulta, hogy van egy esztétikai fogászat Budapest egy kevésbé frekventált részén, és csoda, amilyen munkát végeznek.  Nagyon profik, kedvesek, és még a szolgáltatásaik ára se magas, így majdnem, hogy az összes kifogásfaktort sikerült kilőni, ami miatt a férjem eddig nem volt hajlandó alá vetni magát a kezelésnek. Nem kellett sok győzködés, és bele is ment, hogy megcsináltassa a fogsorát. Nem mondom, hogy egyszerű menet volt, de végül belement, és nagyon nem bánta meg.

Elképesztő, milyen szinten megváltozott az életminősége. Pedig nem volt mozgáskorlátozott, vagy olyan beteg, ami miatt olyan nagyon korlátozva lett volna az élete, de mégis rengeteget számított ez a változás. Sokkal nyíltabb, kedvesebb és bátrabb lett és az üzleti életben is szépen megszaporodtak a sikerei. Nem lehetünk elég hálás ennek az embernek azért, hogy erre rábeszélte. Milyen érdekes az élet, hogy amikor megismerünk valakit, nem is gondolnánk, hogy milyen jelentősége lehet az életünkben. Szerintem a férjem sem gondolta, hogy egyszer ez a barátja fogja rávenni, hogy elmenjen fogászatra, és hogy ez ilyen gyökeresen megváltoztatja a teljes élethez való hozzáállását.

Mert én megértettem az ellenállását, de mégis titkon azt gondoltam, hogy valami nagyon szuper változástól fosztja meg magát azzal, hogy nem veti magát alá ennek a kezelésnek.

És nem csak a férjem szempontjából nyertünk nagyot, hiszen azóta oda hordjuk a gyerekeket, nekem is végeztek kisebb beavatkozásokat és az édesanyám műfogsorát is ők hozták rendbe, mert az előző orvos nem igazán volt a helyzet magaslatán, hogy finoman fogalmazzak.

Minden jó, ha a vége jó, tartja a mondás és én tökéletesen egyet értek ezzel. És bár legnagyobb kincs az egészség és kívánom, hogy soha senkinek ne legyen hasonló problémája, de ha valakinek szüksége van mégis esztétikai beavatkozásra, vagy bármi gond adódik a fogazatával, én ezt a klinikát szívből tudom ajánlani mindenkinek!

esztétikai fogászat Budapest