Egy „átlagos” hétfő reggel, ételekkel, balesettel és babaüléssel

A minap, ahogyan minden héten, a férjemmel és a hároméves kislányunkkal egy étteremben reggeliztünk, ma ham&eggs volt a menü, narancslével. Szeretünk különböző ételeket kipróbálni, utazni, megismerni a saját és más országok gasztronómiáját, kultúráját és a gyermekünket is igyekszünk a nyitottságra nevelni, hiszen minél többet ismer a világból annál több lesz ő maga. Még a végén egy kis ínyencet nevelünk.

Az utazás, ahogy már korábban is említettem, fontos része az életünknek, folyton úton vagyunk egy újabb étkezde megismerése miatt. A városban is, ám leginkább, ha vidékre vagy külföldre utaznunk használjuk az autót. Ez már csak azért érdekes, mert ma a gyerekülés mentette meg Luca életét a vendéglőbe menet, amit a babaverda.hu-n vásároltunk rendkívül jutányos áron. Már akkor feltűnt, hogy milyen olcsó volt az ülés, de nem fektettem nagy hangsúlyt a dologra. Mint mindenki én is úgy voltam vele, hogy minket baj nem érhet. Azt meg aztán végképp nem gondoltam volna, hogy egy figyelmetlen sofőr épp a vezető oldalba csapódik bele, ahol a lányom is ült. Hál’istennek nem lett semmi komolyabb bajunk, mert az eset alacsony sebességnél történt.

Ez vezetett arra a felismerésre, hogy mennyire fontos egy ilyen apróság, mint a megfelelő babülés kiválasztása, főleg a szürke hétköznapok alkalmával, hiszen ilyenkor mindenki ideges, fáradt és figyelmetlen. Valljuk be, nem nehéz elkókadni a városi dugóban. A baleseten felbuzdulva belevetettem magam a keresésbe, hogy még jobb ülést találjak a gyerkőcnek, mert ugye egy Anya a légytől is védené a kicsinyét. Hatalmas meglepetésemre, pedig alaposan beleástam magam, a gyerekülés olcsón kategóriában a babaverda.hu vitte a prímet. Persze nem az olcsóság volt az elsődleges szempont, de azért mégiscsak számít, ha valahol kedvező az ár-érték arány.

Végül rábeszéltem a férjem egy új babaülésre, csak, hogy a másik autóban is megfelelő védelme legyen a kicsinek, gyerekülés olcsón pedig itt kapható . Akár egy autóversenyző: ötpontos rögzítés, kényelem és biztonság, mindez harmóniában. Rögtön fel is hívtam a barátnőmet, akinek most született meg nemrég a babája, hogy elmesélhessem neki a csodás hétfő reggelünket. Így indul a hét, mire számíthatok még. Mindenesetre a mai napba még besűrítettünk egy vásárlást, ahol ő is talált a kisfiának megfelelő autósülést, ami még hordozó is egyben. Az egyszerűtől, a kombináltig mindent találtunk, és mind pénztárcakímélő volt. Bármikor és bárkinek szívesen ajánlom ezentúl ezt az oldalt.