Lakásbiztosítás nélkül éttermet nyitni hazárdjáték

Van egy számunka rendkívül kedves étterem, de sokkal közelebbit nem szeretnék róla mondani, mert nem akarnám a tulajdonos problémáit azzal tetézni, hogy esetleg mások kritikáját a nyakába zúdítom. Ma, a közösségi média és a „megmondóemberek” korában sajnos nem lehetünk eléggé óvatosak, így maradjunk annyiban, hogy egy végtelenül családias hely – s immár azt is elmondhatja magáról, hogy a Pannonsafe lakásbiztosítás terén nyújtott a tulajdonosának nagy segítséget, de ennyire ne szaladjunk előre.

A tulaj, nevezzük Tamásnak, nemrég egy másik helyet is megnyitott, egy 4 emeletes, 100 éves társasház alsó szintjén. Kisebb kifőzdét, kifejezetten a környéken lévő irodaházak dolgozóit célozva vele. Nagyon életképes elképzelés volt ez egyébként, hiszen tényleg rengetegen dolgoznak arrafelé, s tapasztalatom szerint az állandó rohanás, a tömegközlekedés viszontagságai és a kényelmi szempontok miatt nagyon kevesen hordanak magukkal ételt. Így egy jó árakkal dolgozó, kellemes hely bizony könnyen megszedheti magát. Persze, ha nem vagyunk eléggé körültekintőek és felelősségteljesek, akkor könnyen hiba csúszhat a számításba.

Sajnos Tamásra nagyon jellemző az, hogy azt hiszi, sosem történhet baj – persze imádjuk a pozitív életszemléletét, de azért időnként nem árt számolni az esetleges problémákkal. E felfogásából adódott az, hogy egyetlen ingatlanát sem látta el megfelelő biztosítással, mondván, nem lesz semmi baj, eddig se volt, miért épp ezután lenne… S ahogy ez gyakran Murphy törvényei alapján lenni szokott, épp ő volt az, akinek meg kellett tapasztalnia, hogy a tragédia bármikor beüthet.

Az egyik sütője okozott egy komolyabb zárlatot, melynek következtében sajnos elektromos tűz keletkezett. Ezt még az is fokozta, hogy az éppen ott lévők nagyon rosszul reagáltak, s a nem megfelelő oltással még rosszabbra fordult a helyzet. Sajnos teljesen kiégett a konyhája, s csak a tűzoltók gyors kiérkezésén múlt, hogy az étterem többi részére nem terjedtek át a lángok – arról nem is beszélve, micsoda kárt okozhatott volna az egyébként műemléki státuszú épületben egy ilyen tűz, ha elharapódzik.

Pannonsafe lakásbiztosítás

Amikor elmesélte nekünk, egyből rávágtuk, hogy azért ne búsuljon, a biztosító minden bizonnyal segítséget fog nyújtani abban, hogy az okozott kárt felszámolja, s ismét kinyithassa az éttermet, de szemlesütve közölte, sajnos nem volt biztosítása erre az ingatlanra. Először azt hittük, a friss nyitás miatt van ez, s még nem volt ideje megkötni a szerződést, de aztán kiderült, hogy a törzshelyünk sincs biztosítva. Na, ez aztán viccnek is rossz volt. Azt mondta, ő nem ért az efféle pénzügyekhez, fogalma sincs arról, hogyan kellene ebbe belevágni. Szerencsére én már saját ügyintézésem folytán tudtam, hogy a Pannonsafe lakásbiztosítás kapcsán remek tájékoztatással tud szolgálni, s segítenek abban, hogy a lehető legkedvezőbb biztosítást válasszuk, így neki is azt tanácsoltam, nézzen körül náluk.

Mikor legközelebb találkoztunk, nagyon lelkesen mesélte, hogy sikerült kapcsolatba lépnie a Pannonsafe-fel, s nagyon elégedett volt azzal, ahogyan az ügyét kezelték. Elkezdte sorolni, milyen előnyökkel jár az a biztosítás, amit kötött. Örültünk az örömének, hiszen szerettük volna, ha feláll ezután a csapás után a padlóról, éttermei hívogató hangulatát az ő lelkesedése teremti meg. Ecsetelte, hogy nem csak magára az épületre, hanem a benne lévő ingóságokra is járhat a kár megtérítése, s nagyon sokféle probléma esetén életbe léphet, nem csak tűzeset vagy beázás, de pl. betörések esetén is, vagy ha villámcsapás okoz kárt valamelyik elektromos eszközben. Mivel nagy értékkel bíró gépezetei vannak, ez sem jelentéktelen szempont. A Pannonsafe lakásbiztosítás mellett egyébként más pénzügyi kérdésekben is tudott neki segíteni, pl. gondolkodik egy új hely megvásárlásában, ahol cukrászdát üzemeltetne, így érdeklik a hitelek is. Ebben is tud majd tanácsot kérni tőlük, s ahogy elnéztem a lelkesedését, erre sort is fog keríteni hamarosan.