Most, hogy összeköltöztünk a párommal, felújítottuk a lakást, a fürdőszobát is

Annyi jó receptet találni manapság a neten, hogy már szinte nincs is szükség szakácskönyvekre. Persze még mindig halomban állnak a régebbi és egészen új receptes könyvek a mi konyhánkban is, még a nagyszüleimtől örökölteket is nagy becsben tartjuk és továbbra is elkészítjük az ő receptjeiket. A régi receptek mellett persze szinte minden nap fedezek fel valami újat különböző internetes oldalakon, gondosan el is mentem őket, hogy majd valamikor elkészítem. Persze ezek közül nagyon keveset készítettem el valaha is, mert egyszerűen vagy elfelejtem, vagy lusta vagyok újdonságokkal kísérletezni. Mióta azonban együtt vagyok a mostani párommal, sokkal gyakrabban főzünk és sütögetünk, mert nagyon jó közös program, kihívás, és az eredményt is nagyon élvezetes együtt tesztelni és elfogyasztani. Vele már nagyon sok innovatív receptet kipipáltam, amit valaha el akartam készíteni.

Nemrég el is döntöttük, hogy összeköltözünk, mert elég messze laktunk egymástól és már nehezünkre esett, hogy csak fáradságos utazások árán tudunk találkozni. Most, hogy együtt lakunk, sokkal több időt tudunk nyugodtan együtt tölteni, nem kell figyelni az időt, hogy nehogy lekéssem az utolsó vonatot és a többi, nem kell reggel sokkal korábban kelnem, hogy odaérjek a munkahelyemre, ha nála alszom. Az ő munkahelye egy kicsit közelebb van az én lakásomhoz, mint az enyém az övéhez, úgyhogy végül amellett döntöttünk, hogy hozzám költözik. Már régóta egyedül laktam, mióta a lakótársam elköltözött, ez anyagilag elég megterhelő volt, úgyhogy így ez a problémám is megoldódik. Nagyon jó az együttélés, figyelünk rá, hogy nehogy egymás agyára menjünk, mert ez az időszak kritikus a legtöbb pár életében. Mindkettőnknek továbbra is megvan annyi magánszférája és én-ideje, amennyire szüksége van, nem tartjuk egymást rövid pórázon és nem vagyunk sülve-főve együtt.

A lakást átrendeztük egy kicsit, hogy mindkettőnk igényeinek és ízlésének megfeleljen, raktunk ki közös képeket a falra, kaptam tőle egy-két aranyos dekorációs tárgyat is. Nagyon büszkék voltunk az eredményre, tényleg nagyon otthonos lett kettőnk számára a lakás. A fürdőszobát is fel akartuk újítani, amit előbb meg kellett beszélni a főbérlővel. A lakás régi építésű, de a legtöbb helyiség szépen fel lett újítva, kivéve a fürdőszoba, mert az még hagy némi kívánnivalót maga után. A főbérlő azt mondta, ő is már régóta fel akarja újítani a fürdőszobát, úgyhogy nagyon örül, ha kivitelezzük, persze állja a költségeket. Ezen felbuzdulva már neki is álltunk szép fürdőszoba ötletek után kutatni az interneten, közösségi médiában és papíralapú katalógusokban. Találtunk is rengeteg nagyon jó ötletet, ezeknek persze csak a töredékét volt lehetőségünk megvalósítani a fürdőszoba adottságai és a keretösszeg miatt.

Nagyon fellelkesültünk, olyan szép fürdőszoba ötleteket, berendezési mintákat találtunk, hogy tele lettünk tervekkel. Szerencsére segített kicsit csillapítani a káoszt a fejünkben, hogy találtunk egy honlapot, akik pont fürdőszobaberendezéssel foglalkoznak, a honlapon is rengeteg tanácsot találunk a felújításhoz vagy építéshez, de akár személyesen is kérhetjük a személyre szabott tanácsaikat.A furdoszobaotletek.hu nagyon jó ötletekkel látott el minket, és megtudtuk, hogy mik a legfontosabb részei a tervezésnek és milyen lépésekben ajánlott végezni a megvalósítást. Mindenkinek meleg szívvel ajánljuk, hogy keresse fel ezt a honlapot, aki épp felújítás vagy építkezés előtt áll, nekünk tényleg nagyon sokat segítettek az ötleteik. Akkor is jó meglátogatni a honlapot, ha még egyáltalán nincsenek kész terveink, de ha már vannak, akkor is érdemes átfutni a tanácsaikat, nehogy kihagyjunk valamit, vagy akár észrevehetünk új dolgokat is, amikkel eddig nem is számoltunk.

A honlap tanácsai segítenek átgondolni, hogy pontosan mik is az igényeink, az elképzeléseink és miket kell beszereznünk ezek megvalósításához. Végig kell gondolni, hogy milyenek a fürdési szokásaink, sietősek-e a reggeleink, milyen fűtést használunk, mekkora a hely, stb. Az a lényeg, hogy szépen lépésről lépésre haladva végezzük a tervezést és a berendezést, így elkerülhetjük a káoszt. Az oldalon a szép fürdőszoba ötletek mellett erre is találunk egy hasznos listát, és hogyha ezen végigmegyünk, garantáltan jól fog sikerülni a fürdőszoba berendezése és elégedettek leszünk az eredménnyel. Az első lépés a színek kiválasztása. Dönthetünk úgy is, hogy a lakásunk többi szobájával harmonizáló színeket választunk, de akár teljesen más színvilágra is helyezhetjük a voksunkat. Bátran válogathatunk a trendi és az egyedibb színek közül is, ha összeillő csempét és padlólapot választunk, biztosan jó lesz az összkép. Ebben sok gyártó is a segítségünkre van azzal, hogy eleve összeválogatják az egymáshoz passzoló csempéket és padlólapokat.

Ezeknek a kiválasztásában nagyon sokat segít, ha elolvassuk a “Minden, amit a fürdőszobacsempékről tudnod kell” című fejezetet az oldalon. Itt aztán tényleg mindenre figyelmeztetnek, amire talán magunktól nem is gondoltunk addig. Mivel a csempe és a padlólap nyilvánvalóan a fürdőszoba leghangsúlyosabb része, nagyon sok minden múlhat rajta. A színen és a mintán kívül nem biztos, hogy gondoltunk arra esetleg, hogy mik a szabványméretek, milyen alakzatban kell ideálisan lerakni a padlólapot, hány doboz csempét vegyünk, fontos-e, hogy kopásálló, fényes és nagy tűrőképességű legyen a csempe. A szép képek, amiket összegyűjtöttünk a fürdőszoba mintákkal kapcsolatban, sokat segítettek, hogy vizualizálni tudjuk, milyen színek tetszenek nekünk a legjobban. Mindketten egyetértettünk abban, hogy a világosabb, természetesebb színharmóniák felé húzunk, mindkettőnknek nyugtatja a szemét a bézs, fehér, világoszöld, világosbarna összeállítás. Jó dolog követni a trendet, de mivel az elég gyorsan változik, célszerűbb, ha inkább a saját ízlésünket követjük, mert az talán maradandóbb, mint az aktuális divat.

A díszítésre, dekorálásra is nagyon sok lehetőséget felkínál a honlap, ezek közé tartoznak a mozaikok és dekorcsíkok. A csempéket és a padlólapokat csak négyzetméteres kiszerelésben árulják, de a dekorelemeket darabonként, úgyhogy ezekből annyit tudunk vásárolni, amennyire szükségünk van. A mozaikok nagyon mutatósak tudnak lenni, és az is jól néz ki, ha például csak a kád fölötti részt vagy a zuhanyzó melletti falat dekoráljuk velük. Ez az ötlet annyira megtetszett, hogy végül emellett döntöttünk. Bevásároltunk pár nagyon aranyos, dekoratív kis mozaikból, amik tökéletesen illettek a koncepcióba. A padlólapok lerakására is van ezernyi lehetőségünk, a legkedveltebbek a hálós, a diagonális minta és a szőnyegminták. A méretek gyártónként eltérőek lehetnek, de manapság már leggyakrabban a 20×25 és a 25×40 centis méretekkel találkozhatunk. A méret kiválasztásánál fontos szempont, hogy mekkora a csempézni kívánt helyiség és a felület, amire a csempe kerülni fog. Többnyire a kisebb térben kisebb, míg nagyobb térben nagyobb csempék választása az ideális.

Az egyik gyártónál nagyon szép csempéket találtunk, és az oldal tippjeinek segítségével választottuk ki a méretet, a mennyiséget, a dekorációt és a felhelyezés típusát. Lépésenként végigkövettük az utasításokat és így végül nagyon szépen be tudtuk rendezni a fürdőszobát. A főbérlőnek is leesett az álla, nem számított rá, hogy a régi, lelakott fürdőszobáját valaha még ilyen szép állapotban fogja látni.