Főzés, olvasás napelem inverter

 

Azt hiszem nem vagyok egyedül azzal, hogy minden nap főzök. Tudom, sokan vagyunk ezzel így, de az is biztos, hogy sokan esünk kétségbe reggelente, hogy ma vajon mit is főzzek?. Te voltál már így?

A főzés

Tényleg sok alkalommal nem tudom, hogy mi legyen az ebéd. Nem csak azért, mert sok esetben az egyik gyereknek ez nem kell, a másiknak meg az éppen. Bár bevallom, ezen már nem nagyon szoktam aggódni, ha valakinek nem tetszik valami, akkor azt nem eszi meg. Eleinte mindig főztem több féle variációt, de mára belefáradtam.summer-779385_640

Még ez mellett is azt gondolom, sokszor luxus amit kidobok ételt. Még szerencse, hogy van kutyánk, így legalább kárba nem vész, mert nekik adom. Persze nem a kutyának főzök, de legalább nem a kukába kerül.

Sokszor szembesülök azzal is, ami nekem nagyon furcsa be kell hogy valljam, hogy van aki nem tud főzni. Nekem ez annyira furcsa, bár lehet hogy azért, mert amióta az eszemet tudom, mindig is szerettem a konyhában mozogni. Persze, mint ahogy ez a cikk is említi, soha nem késő hogy tanuljunk. Még felnőtt fejjel is meg lehet tanulni bármit, akár főzni is.

A főzés tudománya

Hogy honnan tanultam meg főzni? Sok mindent anyámtól tanultam meg, na meg persze a nagyanyámtól. Olyan finom sütiket tudott készteni… és ahogy a tésztát nyújtotta. Emlékszem, ő mindig kézzel készítette a tésztát. Soha nem vásárolt bolti tésztát. Volt minden féle neki. Mivel tyúkjai voltak, így tojás is volt, csak liszt kellett, és már gyúrt is. Ha volt egy pár tojással több, akkor azt gyorsan el is használta.

Be kell hogy valljam, sok mindent tanultam tőle, de én mér el vagyok kényelmesedve, és bolti tésztával főzök. Időm sem lenne rá, a mai rohanó világban.

A konyhám

Nekem nagyon fontos volt, hogy milyen lesz a konyhám, a kialakítása, és a berendezése. Ez is érdekes, mert csak azt érdekli, aki szeret főzni.still-life-379858_640

Az egyik ismerősömék most fognak házat vásárolni, és őt például egyáltalán nem érdekli, hogy milyen a konyha, mekkora, vagy alap dolgok. Nekem ez olyan furcsa volt, de felvilágosított, hogy ne lepődjek meg, hiszen náluk nem is ő főz, hanem a férje Nekem ez is annyira furcsa. Nálatok ki főz? Te vagy a párod? Azzal persze nincs bajom, ha együtt főzünk, még szeretek is a párommal főzőcskézni. Persze ez is azóta van, amióta készen van az új konyha, és van helyünk rá. Neked már elkészült álmaid konyhája?

A konyhában a kedvenc helyem a pult. Hogy miért? Amióta elkészült, minden sokkal kényelmesebb. Ha éppen van egy kis időm, akkor oda tudok ülni, de rálátok minden ételre, ami csak főhet, vagy sülhet, így nagyon praktikus.

Persze van, hogy nagyon belemerülök valamibe, és elfeledkezek mindenről. Múltkor is így volt. Recepteket keresgéltem, hogy valami újat találjak ki, közben valahogy az internet segítségével egyik helyről a másikra kalauzolt el, végül a napelem inverternél lyukadtam ki. Nem bántam, hiszen sok minden érdekel, és az interneten sok érdekes dolgot lehet találni, többek között mint ezt a témát is.

Igaz, hogy vannak napok, amikor tanácstalan vagyok, de mindezek ellenére nem bánom, hogy minden nap főznöm kell.