Kft alapítás törzstőke hiányában kérrdéses lehet

Ahogyan a finom ételek is akkor tudnak gond nélkül elkészülni, hogyha minden alapanyag és főzőeszköz rendelkezésre áll hozzájuk, úgy a kft alapítás törzstőke nélkül is elég nehézkesen tudna létre jönni. Na de ha az első osztályú alapanyagokat, amik univerzálisak olyan alternatívákkal váltjuk fel, amik csak egy adott funkcióra jók, akkor még el lehet készíteni azt az étket. Ahogyan a kft alapítás esetében sem kell feltétlenül az összes törzstőkével készpénzben rendelkezni, hanem az lehet más, tárgybeli érték is, amit apportnak is nevezhetünk.

Azért beszélek erről ennyit, mert ha minden jól megy, akkor végre elindíthatom a saját éttermemet, amire már olyan régóta vágyok. Kellett hozzá szakács vizsga és még sok-sok más kihagyhatatlan dolog, de lassan összeáll a puzzle és eljutok oda, amivel mindig is szerettem volna foglalkozni. Ezért hát azt is elkezdtem felgöngyölíteni, hogy milyen lehetőségeim vannak a kft alapítást illetően.

Egyrészt, először azzal próbáltam képbe kerülni, hogy milyen vállalkozási formák kerülhetnek szóba. Egyéni vállalkozóként nem csinálhatom a boltot, mert az előre kalkulált árbevétel, illetve egyáltalán a vállalkozási forma hosszú távú megvalósulása sem cseng össze az ebben rejlő lehetőségekkel. Kis keresgélést követően én a kft mellett éreztem, hogy letehetném a voksomat, de mielőtt bármibe beleugrok egy könyvelő biztos, hogy sokmindenben fog tudni segíteni – többek között ebben is.

A kft alapítás törzstőke híjján viszont nehézkesen tudna létre jönni, ugyanis ez már egy olyan komoly vállalkozási forma, ahol nem lehet nulláról indulni. Itt rögtön költségek lesznek, amiket tudni kell fedezni. Ezért az a szabály, hogy a kft alapítás törzstőkéje az 3 millió forint. Ez ugye bekerülhet készpénz formájában a rendszerbe, de bekerülhet valamilyen tárgyi formában is – ahogyan azt már korábban is említettem.

A topcegalapitas.eu oldalán találtam rá ezekre az információkra, akik egy olyan vállalkozás, akik cégalapítással és cégmódosítással foglalkoznak, ebben tudnak segítséget nyújtani azoknak, akik nem jártasak ezekben a kérdésekben. Ezen túl nem csak a jártasság a meghatározó abban, hogy a cégalapítást nem egyedül intézi magának az ember, hanem az is, hogy ügyvédi ellenjegyzésre van szükség hozzá, ami hát önmagában több tízezres kategória volna. Azonban ez a cég segít abban, hogy minden papírügy hiba nélkül elkészülhessen és elkerüljön a cégbíróságra, méghozzá ügyvéd által ellenjegyezve. Mindezt pedig nagyon kedvező áron vállalják, csomagtól függően akár már 16 900 forintért megcsinálják.

A kft alapítás törzstőke megléte mellett pedig így egyáltalán nem nagy kunszt, csak fel kell keresni a topcegalapitas.eu csapatát, kiválasztani, hogy milyen formában szeretnénk vállakozni és milyen körökben szeretnénk foglalatoskodni. Ha ezekben határozottak az elképzelések, akkor egy óra alatt le lehet zongorázni magát az alapítást az irodában és már csak várni kell a hivatalos bejegyeztetésre, ami még néhány napot vehet igénybe a cégpapírok beadását követően.

Ha tehát a kft alapítás törzstőke hiány nem gátolja, akkor egy telefon és már indulhat is az egész művelet. Én azt hiszem, hogy a topcegalapitas.eu segítségét fogom igénybe venni aztán majd megírom, hogy hogy is sikerült ez a közös munka – de erre még azért 1-2 hónapot várni kell. Addig pedig drukkoljatok, hogy minden zökkenőmentesen, hiba nélkül mehessen!