A műszakom után jöhet a főzőcske

Egészen rákaptam mostanság a főzésre! Na nem mondom persze, hogy minden elsőre sikerül, nem vagyok kifejezetten őstehetségnek mondható. De azért nagyon igyekszem, és jó azt érezni, hogy az alapvető dolgok már úgymond a kezemben vannak. Tavalyhoz képest ez nagy változás, persze eddig is besegítettem a szüleimnek, meg barátokkal együtt is alkottunk már ezt-azt a konyhában – bár gondolom, hogy ezek után nem meglepő az infó, hogy volt, ami katasztrofálisra sikeredett -, de hogy rendszeresen ehető dolgot alkossak egyedül, arra még nem volt példa. A nagy álmom, hogy egy ínyenc vacsorát tarthassak, amire elhívnám a legjobb barátaimat – persze ehhez még gyakorolnom kell, nem akarom, hogy elrontsák a gyomrukat, vagy soha többé ne merjék majd megkóstolni a főztömet… De addig is kísérletezek az ízekkel, technikákkal – az se mindegy, hogy otthon villanytűzhelyünk van, az albimban meg gáztűzhely. Ezt is meg kellett szoknom…

Annyi szabadidőm viszont nincs, ugyanis a Topiwork Iskolaszövetkezetnek hála az egyetem mellett megtaláltam azt a típusú diákmunkát is, amit már régóta kerestem! Egészen rugalmas feltételek mellett, részmunkaidőben dolgozom egy irodában, a szakirányomnak megfelelő feladatokkal foglalkozom. Szakmailag és anyagilag is egy nagyon jó lehetőség ez nekem. Nagyon hálás vagyok a Topiwork nagyszerű online felületéért, mert jócskán megkönnyítette a dolgom, abszolút naprakészek ugyanis. Online lehetett jelentkezni az állásokra, a gépemről töltöttem fel az önéletrajzomat, és onnantól csak várni kellett a megkeresést… Szerencsére jött is! De nem minden barátom volt elsőre olyan mázlista, mint én, és volt, akinek egy picit többet kellett próbálkoznia, de nekik is sikerült, és hála az égnek többen is találtak állást a Topiwork oldalán. Az iskolaszövetkezethez egyébként bátran fordulhatsz, ha akármilyen kérdésed felmerülne a munkavállalással kapcsolatban, de azt azért mindenképp kihangsúlyoznám, hogy a website nagyon informatív, minden lényeges infót megtalálsz rajta! Még a jelenléti ív mintáját is le tudod onnan tölteni és használatba venni. Ha valaki pedig teljesen új az álláskeresés világában, akkor is egy csomó segédlet lesz a segítségére. És persze ne feledkezzünk meg a Gy. I. K. felületéről, ahol számos kérdésre választ lehet kapni.

A Topiwork oldalán az IT szektorban ugyanúgy tudsz állást találni, ahogyan gazdasági területen, HR-es vagy marketinges tanulmányokat folytatva. Ha inkább könnyű fizikai vagy alkalmi munkát keresnél ugyanakkor, abban az esetben is bőven lesz miből válogatni, de a mérnöki gyakornoki helyekből sincs hiány. Egészen széles tárháza van tehát az állásoknak, kiemelt kategóriából és a kereső segítségével is tudsz nézelődni, akár konkrét iparágra is szűrhetsz. Nem kérdés számomra, hogy mindenkinek bátran ajánlom a Topiworköt, aki éppen Budapesten vagy környékén keres munkát, ugyanis biztos vagyok benne, hogy sokatoknak éppoly nagy segítség lehet ez a naprakészen kialakított weboldal, mint nekem! Az állásokra való jelentkezés pedig tényleg pár kattintás – persze előtte azért ne kapkodd el az önéletrajz megírását, az ugyanis egy nagyon fontos pontja az a jelentkezéseknek… Akár ezzel kapcsolatban is olvashatsz tippeket a Topiwork blog felületén.